понеделник , 23 април 2018

Мицкоски: Ова е првичната структура на Извршниот Комитет, постои простор за негово зголемување со нови членови

По изборот на Извршниот Комитет и потпретседателите на ВМРО-ДПМНЕ, претседателот на партијата Христијан Мицкоски, кажа дека одлуката е негова како претседател на партијата и предлагач на овие имиња, истите да ги презентира пред Централниот Комитет.

-Централниот комитет ги усвои речиси едногласно, со еден глас против. Инаку, имаше 115 присутни од 135 членови на ЦК. Она што го напоменав пред самиот ЦК е дека ова е првичната бројка од 26 членови на самиот Извршен Комитет, истиот ќе се проширува во периодот кој што следува, бидејќи партиското организирање е еден динамичен процес, бара иновирање на истото. Така што, ова е структурата на ИК, кој што во следните две години ќе биде официјално тело, во првична верзија, но во периодот кој што следува нормално тоа го кажав и пред членовите на ЦК, постои простор за негово зголемување со нови предлози, изјави Мицкоски.

Тој на новинарско прашања кажа дека Илија Димовски и Антонио Милошоски се перфектни луѓе, кои и во партијата и во државата извршувале големи и значајни функции.

-Имаат уште што многу дадат во структурите на партијата, така што не се исклучува никаква можност за понатамошно нивно вклучување во било кој сегмент и во структурата на партијата, се разбира доколку тоа содејствува со нивните амбиции, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Check Also

ВМРО-ДПМНЕ најавува масовни протести и предвремени парламентарни избори

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ т.е нејзиниот нов претседател Мицкоски во своето вчерашно гостување на еден Македонски телевизиски …

Груевски: Судот е под силен политички притисок

Повторно сум овде во судот, во 8 дена, шест дена сум во судот. Пред неколку …

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе го поведе народот во поход против оваа ненародна власт

ВМРО-ДПМНЕ се реконструира многу внимателно нема да дозволи да биде испровоцирана на непредвидени чекори. ВМРО-ДПМНЕ за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *