вторник , 18 јуни 2019

ТЕХНОЛОГИЈА

Instagram ќе добие видео повици

Instagram планира да воведе опција за бесплатни видео повици. Опцијата ќе биде воведена во наредните месеци, а моментално поминува низ процес на тестирање. Корисниците нема да бидат во можност да повикаат било кого, туку само корисниците со кои разговараат преку директни пораки и ко ќе го одобрат испратеното барањ Повеќе на оваа тема прочитајте на следниот линк

читај повеќе »

Apple планира да претстави нов iPad!

Според добро информираниот Apple аналитичар Mark Gurman, компанијата планира да претстави нов iPad модел при крајот на годината.. Според Mark Gurman, при крајот на оваа година, Apple ќе претстави нов iPad модел, како и нов десктоп компјутер. Новиот таблет ќе доаѓа со променет дизајн, Face ID и подобрена 3D технологија за отклучување со лицето, која прв пат ја видовме кај iPhone X. Извор:ГСМ.МК

читај повеќе »

Google избриша 60 игри од Play Store поради порнографски реклами

Google избриша 60 игри од нивната апликација Play Store, од кои поголемиот дел беа наменети за деца, откако сигурносната фирма Check Point откри баг кој прикажувал порнографски содржини во игрите. Некои од игрите кои го содржеле баг-от биле помеѓу најпопуларните и најсимнувани периодов, како што се Five Nights Survival Craft и McQueen Car Racing Game. Како што опишале родителите, на …

читај повеќе »

Еден обичен лајк на Facebook открива многу повеќе отколку што си мислите

Група научници користеле сознанија од психологијата на масовно убедување и онлајн кампањи и успеале да ја зголемат продажбата на конкретни производи дури за 50%. Во експериментот во кој биле вклучени 3,5 милиони луѓе, научниците го анализирале обичниот „лајк“ на корисниците на социјалната мрежа Facebook за да влезат во нивната „психолошка трага“, без разлика дали биле интровертни или екстровертни. Истражувачите, кои …

читај повеќе »